Pauline

Van harte welkom op deze pagina. Ik ben Pauline van Zijderveld, getrouwd met Jan en (schoon)moeder van 3 kinderen die inmiddels zelfstandig wonen.  Als zelfstandig gecertificeerd coach werk ik nauw samen met InProZ.

Mijn leven typeert zich in betrokkenheid en verbinding met de ander. Ik houd ervan om écht te luisteren naar wat de ander bezighoudt. Hoe iemand omgaat met lastige gevoelens, zoals angsten, verdriet, twijfels, vreugde enz., kortom de dingen die je in het leven tegen kan komen. Hierbij vind ik het belangrijk dat alles er mag zijn.

Veiligheid, Vertrouwen, Verbinding.

Bovenstaande drie woorden zijn voor mij van waarde als we samen een coach traject aangaan. Daarbij wil ik graag oprecht aanwezig zijn bij dat waar je mee komt en aan wilt werken. Soms voelt het kwetsbaar om eerlijk te delen en juist dan wil ik zonder oordeel naast je staan en je begeleiden in je veranderingsproces.

Groeien in verbinding met jezelf en van daaruit met de ander.

Zelf heb ik ook mijn eigen proces in mijn binnenwereld doorlopen om te ontdekken wat zich daar afspeelt. Hoe helpend het is om daar erkenning aan te geven en te aanvaarden van dat wat er is. Ik ben daardoor zo in verbinding gekomen met dat wat ik denk, doe en voel. Wat een mooi avontuur! Vanuit de overtuiging dat er altijd hoop is en geïnspireerd door mijn opleidingen geef ik graag door wat ikzelf heb ontvangen: groeien in verbinding met jezelf en van daaruit met de ander.

Aansluitend op mijn ervaring als pastoraal werker bij een Christengemeente ben ik de 4-jarige opleiding als Groundwork coach gaan doen. De opleiding Academie voor Coaching en Counseling was daarop voor mij een logisch vervolg. 

Ademcoaching.

Dat wat je denkt, doet en voelt uit zich vaak in je lichaam. Zo laat de manier waarop je ademt vaak zien hoe je in het leven staat. Het gezonde uitgangspunt is dat je adem stroomt. Stress en negatieve emoties werken belemmerend op je ademstroom. Onderdrukte emoties en spanningen worden in je lichaam opgeslagen. Het onbewuste beschermingsmechanisme maakt dat je je adem soms inhoudt om weg te blijven van dat wat je niet wilt voelen. Hierdoor kun je het contact met je lichaam kwijtraken. Als het contact met je lichaam lastig is geworden, dan kan ik je hierbij met ademcoaching ondersteunen. Je kunt ademen zien als het opschonen van je onderbewuste.

Neem gerust contact op, zodat we kennis kunnen maken en ontdekken of er een ‘klik’ is.